ЧАСТИНА 2. РОЗДІЛ 3. ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я » Стр.33

Яких із цих правил ви дотримуєтеся? Чи є ще правила, що доповнюють цей перелік? Назвіть їх. Дотримуватися режиму харчування. Стежити за чистотою рук. Мити овочі і фрукти. Харчуватися їжею рослинного і тваринного походження. Добре пережовувати їжу. За малюнками складіть поради, яких потрібно дотримуватися під час споживання їжі. 1. Не відволікатися від їжі. 2. Не їсти занадто гарячого та холодного, 3. Кусати. 4. Не розмовляти під час їжі. Яке значення для травлення мають зуби? Різці широкі із загостреним або різальним краєм для відкушування їжі, ікла мають конусоподібну, загострену форму, розривають їжу, малі та великі кутні зуби подрібнюють і перемелюють її. Завдяки подрібненню їжі збільшується поверхня травних ферментів, які полегшують травлення.

ЧАСТИНА 2. РОЗДІЛ 3. ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я