ЛЕКСИЧНА НОРМА §.4 - §.12 » Стр.20 (4)
Прочитайте текст і виконайте завдання. Яка кава краща? Промислове значення мають два основні види кавових дерев: арабіка й робуста. Арабіка відрізняється м’яким насиченим смаком і тонким ароматом. (Арабіці властивий м’який насичений смак і тонкий аромат). Росте у високогірних місцевостях — від 600 м над рівнем моря. На її частку припадає три чверті світового виробництва кави. Робуста менше залежна від зовнішніх умов: її плантації можуть розташовуватися на нижніх частинах схилів. Водночас вона поступається арабіці за смаковими якостями: робуста міцніша й трохи гірка. До того ж цей сорт містить удвічі більше кофеїну. Зазвич(присл)ай у(прийм) магази(ім)нах продаю(дієсл)ть сумі(ім)ші обох(числ) сорт(ім)ів, змішан(дієприкм)их у(прийм) різни(прикм)х проп(ім)орціях.