Розділ 8. Відсотки. Середнє арифметичне » 1380
В Олени Петрівни було 3 год для того, щоб приготувати святкову вечерю. 15 % всього часу вона витратила на приготування салату, 45 % часу — на приготування гарячої м’ясної страви, а решту часу — на приготування десерту. Скільки часу Олена Петрівна витратила на приготування кожної страви? Всього – 3 год 3 год = 60 • 3 = 180 хв. На салат - ?, 15% На м’ясну страву - ?, 45% На десерт - ?, решта Розв’язання 1) 180 : 100 • 15 = 27 (хв) – на приготування салату; 2) 180 : 100 • 45 = 81 (хв) – на приготування м’ясної страви; 3) 27 + 81 = 108 (хв) – на приготування салату і м’ясної страви; 4) 180 – 108 = 72 (хв) – на десерт. Відповідь: Олена Петрівна на приготування салату витратила 27 хв., м’ясної страви – 81 хв, десерту – 72 хв.