Ділення на одноцифрове число » 258

З однієї тонни цукрової тростини дикого виду можна одержати 6 кг цукру. Вихід цукру із цукрової тростини культурних видів у 3 рази більший. Яку масу цукру можна одержати з тростини, вирощеної на площі 10 га, якщо її середня врожайність становить 500 ц з 1 га? Кількість Цукру Площа Врожайність Цукру Дика Культурна 1 т 1 т 6 кг ?, у 3 р. > 10 га 500 ц з 1 га ? 1) 500 • 10 = 5000 ц = 500 (т) – всього тростини; 2) 6 • 3 = 18 (кг) – вихід цукру культурних видів; 3) х1(4)8 500 9000 (кг) – маса цукру. Відповідь: з тростини можна одержати 9000 кг або 9 т цукру.

Ділення на одноцифрове число