Практичні роботи до параграфів » §.23
§ 23. Потреба людини в речовинах і хімічних елементах Практична робота Розрахунок основного обміну і власної добової витрати енергії, складання харчового раціону 1. Складіть індивідуальний розпорядок дня і визначте енергетичні витрати свого організму, виходячи з видів вашої діяльності впродовж дня і їхньої тривалості. Добові витрати становлять приблизно 2200-2800 ккал. 2. Складіть власний добовий раціон харчування виходячи з енергетичної цінності продуктів харчування (див. таблицю на с. 237). Сніданок: вівсянка (100 г) - 389 ккал;молоко (200 мл) - 122 ккал; яблуко (1 шт.) - 95 ккал. Обід: куряче філе (150 г) - 165 ккал; рис (100 г) - 130 ккал; овочевий салат (150 г) - 50 ккал. Полуденок: Йогурт (150 г) - 100 ккал; Горіхи (30 г) - 180 ккал. Вечеря: риба (150 г) - 200 ккал; картопля (150 г) - 130 ккал; броколі (100 г) - 34 ккал. 3. Установіть, чи відповідають нормі вміст білків, жирів і вуглеводів та калорійність вашого добового харчового раціону. Білки: 25% від загальної калорійності; жири: 25-35%; вуглеводи: 45-65%. Загальна калорійність: 606 + 345 + 280 + 364 = 1595 ккал. 4. Сформулюйте висновок. Мій раціон не збалансований.