Тема 5. ПІЗНАЄМО ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ » 31 (1-3)



31. Які продукти необхідні для здорового харчування 1. Назви одне джерело вуглеводів, два джерела білків, три органи травної системи. Джерело вуглеводів — цукор. Джерела білків — горіхи, м’ясо. Органи травної системи — ротова порожнина, глотка, стравохід. 2. Відшукай і виправ помилки на схемі, що показує переміщення їжі у травній системі. Якого органа бракує на схемі? Розкажи про функції кожного органа травлення. Рот → глотка → стравохід → шлунок → кишечник 3. Поміркуй і поясни, чому в харчуванні необхідно дотримуватися правил особистої гігієни. Тому що, харчі потрапляють у середину організму людини. Тому якщо не дотримуватися правил гігієни (мити руки, мити овочі та фрукти), то хвороботворні організми можуть потрапити в середину людини та викликати різні хвороби.



Тема 5. ПІЗНАЄМО ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ