Розділ 4. Пізнаємо різноманіття організмів » Стр.229 (3-5)
3. Назви приклади продуктів харчування, які будуть викликати у нас відчуття таких смаків: солодкий, солоний, гіркий, умамі, кислий. Солодкий (мед, цукор), солоний (картопля, сир), гіркий (горіхи, чорний шоколад), умамі (соєвий соус, бульйон), кислий (лимон, ягоди). 4. Яке значення в твоєму житті відіграє нюх? Нюх дозволяє розпізнавати аромати їжі, квітів, парфумів, а також небезпечних або неприємних запахів. 5. Які правила збереження здоров’я органів слуху і зору найбільше тобі запам’ятались? Зберігати відстань від джерел шуму. Регулярно проходити медогляд. Проводити обмежено час за комп'ютером.