РОЗДІЛ 5. ЛЮДИНА І ПРИРОДА УКРАЇНИ » Стр.98 (1)



Які корисні копалини зосереджені в лісостеповій зоні? У лісостеповій зоні видобувають різні корисні копалини — природний газ, нафту та кам’яне вугілля. Є і родовища торфу. Тут розташовуються поклади будівельного й оздоблювального каменю (червоного граніту та мармуру), вапняків, крейди, гіпсу. Довідайся, що виробляють із пшениці, жита, проса, ячменю, вівса й кукурудзи. Продукти, які виробляють із пшениці, жита, проса, ячменю, вівса й кукурудзи, є основними в харчуванні більшої частини людства. Це хліб та хлібобулочні ви¬роби, різні види макаронів, вермішелі та локшини, які виробля¬ють з пшениці. Хліб випікають також із жита. Рис, просо, гречка використовуються здебільшого для виготовлення круп. Виробля¬ють крупи також з ячменю, вівса, кукурудзи, пшениці. Зерна використовують для виготовлення різних кондитерських виробів.



РОЗДІЛ 5. ЛЮДИНА І ПРИРОДА УКРАЇНИ